Werkgeluk

Wat is werkgeluk? Werkgeluk is twee richtingsverkeer. Als organisatie heb je een belangrijke faciliterende rol en als medewerker heb je een eigen verantwoordelijkheid.

Belangrijke onderdelen voor de individuele beleving van werkgeluk zijn autonomie, verbinding,  ontwikkeling, waardering, zingeving en dankbaarheid.  De basis is voor iedereen hetzelfde maar op individueel niveau zitten er grote verschillen in wat nu belangrijk is en op welk onderdeel je uit balans bent. 

Wil je als organisatie aan de slag met werkgeluk dan ga je onder andere kijken naar cultuur, purpose, leiderschap, technologie, werkplekken en de medewerkersreis (o.a. employee experience, jobcrafting). Hoe kun je dit nu optimaliseren. Dit doe je niet door werkprocessen te schrijven en het te regelen in procedures. Dit doe je door samen te onderzoeken wat nodig is om werkgeluk te verbeteren. Met alle medewerkers zorg je voor verankering in de organisatie. Niet de meest eenvoudige vraagstukken maar wel heel belangrijke onderdelen om je medewerkers gezond, vitaal en in balans te krijgen en houden. Door werkgeluk te faciliteren en oprecht te borgen bindt en boei je medewerkers aan je organisatie. 

Afhankelijk van de ontwikkelvraag verzorg ik maatwerktrainingen. Hierbij kun je denken aan een online of fysieke kennismakings workshop of trainingen met meer diepgang om medewerkers, management en teams in beweging te krijgen om zelf aan de slag te gaan met (werk)geluk. Ze krijgen handvatten aangereikt waarmee ze hun rugzak kunnen vullen. Praktische oefeningen die zorgen voor het juiste inzicht.  

Onderzoek heeft aangetoond dat 40% van geluk dat mensen ervaren maakbaar is. Door het implementeren van werkgeluk binnen je organisatie leg je de focus op deze 40%. Gelukkige medewerkers presteren beter. Geluk is niet vanzelfsprekend maar als werkgever kun je hier een belangrijke bijdrage aan leveren. 

Interesse in een oriënterend gesprek neem dan vrijblijvend contact met mij op via de mail of telefonisch.