Wie is Miriam?

Ik denk dat ik het beste omschreven kan worden als een nieuwsgierige, energieke en creatieve bezige bij die moeilijk stil kan zitten. 24 uur in een dag is te weinig. Ik heb een samengesteld gezin en drie kinderen. Ik ben praktisch ingesteld en haal mijn werkgeluk uit de ontwikkeling en groei van mensen, teams en organisaties. Ik krijg energie van mooie gesprekken met mensen en geniet van ontwikkelreizen die mensen, teams en organisaties maken. Bij het maken van een ontwikkelreis horen hobbels, keuzes en kansen en deze ontdek ik graag met mensen. 

Ik sport graag (tennis, yoga) en ben nog actief binnen de handbalwereld. Recent ben ik gestart met het wandelen naar Santiago de Copostela en ik hoef nog maar 2000 km ;-). Dit doe ik in etappes met het voornemen er ooit echt aan te komen. De Franse grens heb ik al bereikt. Ik heb geen haast maar geniet van hetgeen ik tegenkom op dit pad. Het is een mooie metafoor waarbij het einddoel niet het belangrijkste is maar juist de reis en alles wat op mijn pad komt. Dit kom je ook tegen in coaching. Welke weg bewandel je en wat kom je tegen? Welke afslag neem je en waarom?

Naast BEATZ coaching werk ik sinds 2001 bij de politie. Tegenwoordig als adviseur loopbaan en mobiliteit (2021) en daarvoor heb ik ruim 10 jaar als operationeel leidinggevende gewerkt binnen diverse teams (opsporing en uniform).

Mijn hart ligt bij de ontwikkeling en begeleiding van mensen, teams en organisaties. Ik kan me vastbijten in vraagstukken die te maken hebben met imago, cultuur, gedrag en emoties, teamontwikkeling, werkgeluk en duurzame inzetbaarheid.  

Als adviseur loopbaan – en mobiliteit bij de politie begeleid ik collega’s bij arbeidsongeschiktheid naar nieuwe functies binnen en buiten de organisatie (spoor 1 en 2).  Door dit werk heb ik ruime ervaring in het begeleiden van mensen met een traumatische ervaring. Daarnaast begeleid ik collega’s met loopbaanvraagstukken. 

Ik geef fysieke en online trainingen op het gebied van werkgeluk, duurzame inzetbaarheid, netwerkvaardigheden, LinkedIn en sollicitatievaardigheden. Ook ontwikkel ik trainingen. Momenteel ben ik bezig om werkgeluk toegankelijk te maken voor 75.000 politiecollega’s door het ontwikkelen van een volledig opleidingsprogramma waarin we medewerkers en leidinggevende handvatten geven aan welke knoppen ze kunnen draaien om hun eigen werkgeluk en het werkgeluk van het team te vergroten. 

Ik ben creatief, nieuwsgierig, nuchter, praktisch, leergierig en voorstander van jezelf blijven ontwikkelen.

Na een stevige burn out ben ik voor mezelf gaan onderzoeken wat ik echt wil en waar mijn eigen werkgeluk ligt. Ik maak nu keuzes die echt bij me passen en waar ik plezier en energie van krijg. 

De afgelopen jaren heb ik me verder gespecialiseerd in werkgeluk, persoonlijke ontwikkeling, loopbaan- en studiekeuze advies, sollicitatiebegeleiding en team- en organisatie ontwikkeling vanuit de onderstroom (cultuur, gedrag en emoties).

Mijn basiskennis komt voort uit jarenlange werkervaring binnen het politiedomein (uitvoering, leiding en ondersteuning) en de volgende gerichte  opleidingen / trainingen:

  • HBO Organisatiespychologie, specialisatie verandermangement (NCOI, scriptiejaar)
  • Persoonlijke ontwikkeling – en loopbaancoaching (Annet Brinkhuis opleidingen -Post HBO)
  • Studiekeuzeadvies (Annet Brinkhuis opleidingen – verdieping)
  • Werkgelukdeskundige: EHERO universiteit- Happiness bureau en Fontys Hogeschool (samenwerkingsverband) 

Overige:

  • Aaltje Vincent masterclass- CV training
  • Facilitator werken met Lego en Playmobil
  • Aspirant Lid Noloc en aangesloten bij de NOLOC kwaliteitskring
  • Diverse Intervisiegroepen en lid kwaliteitskring
  • Lid Afhangen (coachpoule hoog risico beroepen)

Wil je meer weten over hetgeen ik voor jou of je bedrijf kan betekenen neem dan vrijblijvend contact op met mij. Ik verken graag de mogelijkheden.